La tontería se coloca siempre en primera fila para ser vista, la inteligencia detrás para ver.
Isabel de Rumania

dilluns, 16 de febrer del 2009

Pila eléctrica dels babilonis


Com moltes altres vegades la història ens demostra que el ser humà ha pogut desenvolupar tecnològies que posteriorment s'han perdut per la gran estupidesa que ens ha caracteritzat al llarg dels temps. Una d'aquestes tecnològies es la pila eléctrica a la que hui en dia estem tant acostumats, docs bé, pareix ser que cap al 2500 a.C. els babilonis van utilitzar piles molt paregudes a les que utilitzem actualment.
Aqueste eines, segons pareix ser, estavem construides dins d'un recipient ceràmic on utilitzant dos metals com el ferro i el coure podien obtindre una corrent eléctrica. El coure formaba un cilindre buit (que estava soldat amb una mescla d'estany molt similar a la que s'utilitza actualment per a soldar) tot sellat amb un tipus d'asfalt. Dins del cilindre de coure s'introduia una vara de ferro sense contactar directament. El contacte electric es conseguia possiblement utilitzant algun mig àcid que poguèren dispondre en aquells temps, com per exemple el àcid acètic del vinagre.

No era ni més ni menys que un concepte de pila molt similar al que utilitzem hui en dia com el que podem veure en la figura següent:



Per a més informació el link del artícle original (antiga pila eléctrica) i el funcionament d'una pila.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada