La tontería se coloca siempre en primera fila para ser vista, la inteligencia detrás para ver.
Isabel de Rumania

dimecres, 18 de febrer del 2009

Energia a partir de les ones en els parcs eólics marins

Dirà algú, quina ratllada! Doncs bé, estàn en fase de disseny nombrosos projectes (i alguns ja en marxa) per a construir parcs eólics en meitad del mar, ja que a la mar hi ha gran cantitat de vent i a més s'evita l'impacte ambiental que causen les instalacions en les muntanyes.
A més també sabem que a partir de les ones també es pot obtindre energia, energia unimotriu, diferent de la maremotriu produida per l'efecte de les marees.
L'empresa Ocean Energy Ltd. ha considerat construir projectes d'energia de les ones en aquells llocs on l'infrastuctura ja està realitzada, es a dir, en els parc eólics marins. El dispositiu es coneix com a Wave Trader. Són simplement uns rems que floten i es fixen al aerogenerador, de manera que ams l'acció de les ones generen energia. Cadascún d'aquestos dispositius podria generar fins a 500 kW de potencia.



L'energia produida pot enviar-se a terra mitjançant l'infrastructura del parc eólic.

El primer prototip a escala real de Wave Treader s'epera per a aquest any, mentres que els desplegaments comercials estan programats per a 2011. L'únic problema és que les torres dels aerogeneradors no van ser dissenyades tenin en compte l'estrés per fatiga que suposaria el amarrar aquest dispositius a les torres dels molinets. Serà clarament aquest un paràmetre a tindre molt en compte.

Font: ecogeek

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada