La tontería se coloca siempre en primera fila para ser vista, la inteligencia detrás para ver.
Isabel de Rumania

divendres, 13 de febrer del 2009

Colisió de satél·lits

Per primera vegada dos grans satél·lits han colisionat en órbita a la Terra. Va ocórrer el pasat dimarts 10 de febrer quan Kosmos 2251 xocà amb Iridum 33 aproximadament 800km per damunt de Siberia. Abdós satél·lits van ser completament destruits.


Clic per vore una animació de 2.3 MB

El Departament Estratégic dels EEUU està rastrejant els centenars de fragments del satél·lit. En les 48 hores següents a la colisió les restes van anar escampant-se per abdós órbites. Els experts caracteritzaran la distribució com un par "d'aneslls", ú marcaria órbita de Iridium 33 i l'altre marca la del Kosmos 2251.

L'injecció de brossa aumenta substancialment l'acumulació de deixalles espacials a altituts proóximes als 800 km, de manera que les colisións son més probables cada vegada. Afortunament, l'Estació Espacial Internacional orbita a menor altitut, 350 km. El Telescopi Espacial Hubble no està tan segur als 610 km. En els dies vinents, investigadors estudiaran cuidadosament els moviments y la dinàmica del núvol de deixalles per estimar quan els trossets comensaran a caure a altituts més baixes.

Font: spaceweather

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada