Entrevista Osamu Motojima

En veritat encara que diga que està prop la fussió nuclear, 20 o 30 anys que diu, que en serà alguno més, encara es plantetja molt llunyà per a resoldre el problema energétic actual.
El escarabajo verde (20/06/10): Emisión 0
He tingut la sort de trobar-me furgant per la web amb una pàgina que penja cada dia una nova imatge astronòmica, cada una més impressionant que l’altra. Un altre aspecte espectacular es que duen fent-ho des de juny de 1995, de manera que tenen un calendari espectacular confeccionat a partir d’aquestes fotografies. La pàgina web és “Observatorio”, on a més de penjar les fotos afegeixen les traduccions oportunes per explicar el que s’observa a la imatge. A més, està la possibilitat de realitzar comentaris, on la gent és molt participativa afegint noves informacions i altres enllaços d’interès.
Per últim destacar que hem posat un encapçalament en aquest bloc on es pot veure en miniatura la imatge de cada dia i tindrem un enllaç constant a aquesta web.
Últimament se'ns està venent molt bé l'idea de que començar a utilitzar vehicles elèctrics es la millor solució per al mig ambient. Jo des d’ací vuic fer una xicoteta reflexió al respecte.
Els vehicles elèctrics funcionaran gràcies a bateries de diversos tipus, aquestes bateries són carregades mitjançant la corrent elèctrica i es descarreguen per fer funcionar el vehicle oportú. Tal i com ens han dit el mitjos durant la descarrega de la bateria no es desprèn cap contaminant atmosfèric. Si bé en quant a la resta tenim moltes coses a dir.
L’energia que consumiran els vehicles al cap i a la fi no serà altra que la que consumim a les nostres cases, es a dir, la generada mitjançant centrals tèrmiques (cremant combustibles fòssils) o nuclears, perquè el percentatge de producció de renovables és ridícul. Per tant, què és el guanyem amb el vehicle elèctric? Doncs bé, un clar augment de d’ineficiència global, perquè a tot açò deurem de sumar les immenses pèrdues energètiques que tenen les rets de distribució elèctrica, un major consum de recursos, i no direm un major nombre d’emissions ja que una xicoteta part provindrà de nuclear i renovables (aquest punt es deuria d’estudiar); encara que si que es guanyarà en una disminució de la contaminació local, es a dir, ciutats més netes.
Clar que açò està tot pensat, perquè com per la nit tenim excedents elèctrics, els vehicles es carregarien en aquesta part del dia, de manera que és compensaria. Algú s’imagina tota una flota de vehicles carregant durant la nit en la infraestructura actual? Açò és completament inviable, tot és una roda que finalment va a parar a intentar que la gent compre vehicles ecològics (fabricats per grans multinacionals) reactivant així el mercat d’aquestes companyies i que és consumixca més electricitat (en un moment en el que els consums estan baixant cada vegada més degut a la crisi) provocant fins inclús augmentar la demanda d’electricitat durant la nit facilitant així el augmentar el preus d’aquestes tarifes (llei d’oferta i demanda).
A pesar d’aquests aspectes, deixem per a un altre dia les capacitats d’aquest vehicles en quan a les prestacions normals de vehicles (velocitat, autonomia, equipament...).